Een goed idee moet je uitvoeren, vinden we bij Fonds1818<24. Zeker als je jong bent. En als geld een probleem is, kun je bij ons tot € 3.000,- verdienen om je idee uit te voeren. Doe de Quickscan rechts in je beeldscherm en kijk of wij je kunnen steunen!

Docu Buitenhuis
Sangie Nutbey
23 jaar
Zoetermeer
€ 770,-

Hoe geef je een inkijkje in het leven van jongeren die op straat leven?
Sangie, Noella en Ashanty hebben een documentaire Buitenhuis gemaakt over dak- en thuisloze jongeren in Den Haag. Dit onderwerp houdt initiatiefneemster Sangie al tijden bezig, ze heeft het er veel over met haar vrienden. Ze wonen allen met veel plezier in Den Haag en hebben het goed, maar realiseren zich maar al te goed dat er ook jongeren zijn die hun leven helaas op een andere manier moeten invullen. Jongeren die dakloos zijn, zijn vaak onzichtbaar voor de buitenwereld.

Voor de documentaire is Sangie een week lang als ‘thuisloze’ jongere door het leven gegaan. In deze week werd alles vastgelegd zodat er na afloop een documentaire van gemaakt kon worden. Sangie ging in gesprek met de dakloze jongeren over hoe ze ooit dakloos zijn geworden, hoe ze zichzelf redden en hoe hun leven eruit ziet. In de documentaire komen ook verschillende instanties naar voren en zijn verschillende verhalen van ervaringsdeskundigen te horen.

De aanvragers vonden het belangrijk om een realistisch beeld hiervan te geven en dat kan in hun ogen alleen door zelf een week als dakloze door het leven te gaan. Sangie heeft drie nachten buiten geslapen en twee nachten in de opvang. Met maar 1 rugtas met noodzakelijks spullen en €25,- om 5 dagen mee door te komen.

De initiatiefnemers willen deze documentaire aanbieden als voorlichtingsmateriaal op middelbare scholen en ze plaatsen de docu op social media.

Moed de Musical

LOLA DE WINTER

18 JAAR

ZOETERMEER

€ 2.470,-

Lees meer

Zaak vol Smaak

SOPHIE KUIJPERS

22 JAAR

DELFT

€ 1.000,-

Lees meer

MalieMadnezz

JOSEY FALHABER

19 JAAR

DEN HAAG

€ 2.800,-

Lees meer

Faculteitssymposium

OLIVIER FAJGENBLAT

21 JAAR

LEIDEN

€ 890,-

Lees meer

Nacht van de Fooi

JELLE DEN DAAS

20 JAAR

DELFT

€ 500,-

Lees meer

Expeditie Wereldreis

WILLEMIJN VAN DUIJN

20 JAAR

DEN HAAG

€ 2.200,-

Lees meer

Share Yourself

OUAFA DAOUAYRY

20 JAAR

DEN HAAG

€ 1.870,-

Lees meer

LEMUN 2016

METTE LINDHOUT

17 JAAR

LEIDEN

€ 3.000,-

Lees meer

Busy Saturday voor MIVA

SAMMIE MAERTEN

20 JAAR

LEIDEN

€ 700,-

Lees meer

Overmacht

TOM DE WIJS

20 JAAR

ZOETERMEER

€ 3.000,-

Lees meer

Nederlands Kampioenschap Schoolbasketbal

WOUTER HAENEN

20 JAAR

DEN HAAG

€ 1.300,-

Lees meer

FIRST Tech Challenge

ISKREN RADOSLAVOV

19 JAAR

DEN HAAG

€ 1.644,-

Lees meer

Meer projecten zien?